Sportfysiotherapie

Bij Sportfysiotherapie revalideren en begeleiden we sporters met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat en op het gebied van orthopedische aandoeningen. Hierbij kun je denken aan spierscheuringen, klachten aan gewrichten zoals enkel-, knie-, heup- en schouderklachten.

De sport-fysiotherapeutische behandeling start met een inventarisatie van de klacht middels gesprek en het lichamelijk onderzoek. Door middel van een sport-fysiotherapeutisch behandeltraject wat kan bestaan uit oefenprogramma's met of zonder trainingsapparatuur, tape-technieken, mobiliserende technieken, advies en voorlichting wordt er gewerkt aan de gestelde doelen.

 
SPEER Fysiotherapie begeleidt individuele sporters en sportteams van recreatief niveau tot talenten met een topsport status van het NOC NSF hierom werken wij onder andere samen met het Olympisch Netwerk Noord-Holland.

 

Verschil sportfysiotherapie en fysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisering van het beroep fysiotherapie. 

Een sportfysiotherapeut onderscheid zich van een algemeen fysiotherapeut door zijn algehele affiniteit met diverse sporten, zijn ervaring met sporters, zijn brede sportspecifieke vakinhoudelijke kennis en vaardigheden, en het kunnen integreren van sportspecifieke eigenschappen in een persoonlijk revalidatieplan. 

Door deze specifieke eigenschappen begrijpt een sportfysiotherapeut als geen ander wat er gebeurt bij diverse sporten en kan u daardoor goed adviseren en begeleiden bij uw herstel 

Sporters moeten handelingen uitvoeren die vooral snelheid en explosiviteit bevatten. De sportfysiotherapie behandelt deze groep patiënten om na volledig herstel weer terug te keren in de sport.

 

Sportfysiotherapie behandelmethoden

De Sportfysiotherapie kenmerkt zich middels een actieve revalidatie dit is revalideren door middel van functionele oefeningen en training. Het levert een belangrijke bijdrage aan de lichaamseigen herstelprocessen. Via functionele training wordt de klacht aangepakt, deze functionele training zal bestaan uit oefenvormen die zich opbouwen naar het hervatten van de sport. Deze actieve revalidatie kan ondersteund worden door middel van massagetechnieken, tape technieken en controle met de echografie waar nodig.

Fitlights

Bij ons nu ook de mogelijkheid om het een van de meest geavanceerde revalidatie systemen te werken om optimaal fit te worden en de kans op nieuwe blessures nog verder te verlagen.

"Het laatste stukje van de revalidatie, wedstrijdritme, kan zelden nauwkeurig worden getraind. Regelmatig zie je een sporter die hersteld is van een blessure binnen de kortste tijd weer dezelfde blessure oplopen. In een wedstrijd zijn er namelijk andere ‘variabele’ factoren die een belangrijke rol spelen zoals wedstrijdspanning, onverwachte situaties etc. De FitLight© Trainer kan deze variabele factoren wel beter trainen. Hierdoor is de kans op dezelfde blessure kleiner."
- Fitlights achtergrond
- Fitlights video's

Vertimax

Naast het Fitlights systeem hebben wij de mogelijkheid om te trainen met de Vertimax.

Met de Vertimax© train je naast de vertical jump (sprongkracht), de startsnelheid, change of direction en specifieke sport bewegingen. De Vertimax kan ook gebruikt worden in combinatie met een speedladder of hordes om de trainingen optimaal specifiek te maken.

Compex

De elektrostimulatie (compex©) toegepast in de Sportfysiotherapie en door professionele atleten is een perfecte aanvulling op de gebruikelijke training. Het is een gelokaliseerde spiertraining zonder mentale vermoeidheid en zonder gewrichtsproblemen. Het verbetert de fysieke prestaties en wordt in de gezondheidszorg ingezet bij revalidatie trajecten. De voordelen die men kan behalen met de elektrostimulatie kunnen verdeeld worden op basis van het profiel van twee soorten gebruiker; sporter of bij klachten aan het bewegingsapparaat.

De voordelen voor sporters zijn:

· Perfecte aanpassing van de elektrostimulatie aan elke spier dankzij de "My Muscle Intelligence" technologie.

· Impulsen van hoge kwaliteit die zorgen voor een compleet gebruik van de spieren, met maximale veiligheid, comfort en doeltreffendheid.

· Intelligente workouts die zorgen voor een beter en sneller herstel.

· Toename van het spiervolume en de spiermassa.

· Voorkomt verwondingen en verlicht aandoeningen die kenmerkend zijn voor intensieve trainingen.

De voordelen binnen de gezondheidszorg:

· Betere resultaten van de fysieke fitheid in minder tijd.

· Toning van de spieren en toename van het uithoudingsvermogen.

· Helpt bij de opbouw van spieren.

· Letselpreventie en verlichting van spierkrampen.

Aangesloten zorgverzekeraars

CZ/ OHRA/ Delta Lloyd/ OWM /Achmea/ Zilveren Kruis/DVZ/ OZF/ Interpolis/ FBTO/ AGIS/ Pro Life/ TakeCareNow/ Avero Achmea/ Neddasco/ IAK/ Aevitae/ Turien & Co Menzis/ AnderZorg /Multizorg VRZ/ ONVZ/ VVAA/ PNO/ OWM DSW/ DSW Zorgverzekeraar/ Stad Holland Zorgverzekeraar/ HollandZorg/ Energiek/ ASR/ De Amersfoortse Verzekeringen/ Ditzo Zorgverzekering VGZ/IZZ/ IZA/ Unive Zorg/ UMC

* Bel gerust als uw zorgverzekeraar er niet tussen staat.

Tarieven 2022

Intake na verwijzing van Huisarts of Specialist       

€ 52,95

Intake na verwijzing van Huisarts of Specialist aan huis

€ 62,95

Intake en screening bij Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie

€ 52,95

Zitting Fysiotherapie

€ 39,75

Zitting Fysiotherapie aan huis

€ 51,75

Zitting Manuele therapie

€ 50,75

Zitting Sportfysiotherapie

€ 50,75

Eenmalig Fysiotherapeutisch onderzoek op
aanvraag van Huisarts of Specialist

€ 64,95


Indien u aanvullend verzekerd bent bij een zorgverzekeraar, dan gelden de tarieven zoals SPEER Fysiotherapie deze heeft afgesloten met de zorgverzekeraar. Wij declareren dan rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. U kunt in uw polis nalezen welk bedrag uw zorgverzekeraar vergoed.

KvK nummer: 60727411
BTW-ID: NL002133012B41

Maak een afspraak bij Speer Fysiotherapie

Laat ons u bellen:

Bel zelf of stuur een Whatsapp naar:

Purmerend & Wormer: 0299607997

Openingstijden

Maandag 08.00 - 21.00
Dinsdag 08.00 - 21.00
Woensdag 08.00 - 21.00
Donderdag 08.00 - 21.00
Vrijdag 08.00 - 18.00
Zaterdag 09.00 - 13.00
Zondag Gesloten

 

Privacybeleid

Locaties

Locatie De Koog 
Kwadijkerkoogweg 14C, Purmerend

Locatie Kv Groen Geel
De Drie Morgen 2, Wormer


info@speerfysio.nl

Volg ons

keurmerk
keurmerk