Spier- /Peesblessure specialist

 

Waarom is Speer Fysiotherapie specialist in het behandelen van spier-pees klachten?

Wij hebben reeds jarenlange ervaring in het behandelen van spier-pees klachten en tevens hebben wij de beste middelen in onze praktijk om deze blessures adequaat te kunnen behandelen:

Ons doel is natuurlijk om al onze patiënten de best mogelijke fysiotherapeutische zorg te bieden en daarom hebben wij ons gespecialiseerd op vele gebieden. Wij zien veelvuldig patiënten met spier-pees klachten en daarom zijn wij ook spier-pees specialist geworden zodat wij patiënten met spier-pees klachten effectiever kunnen diagnosticeren en behandelen.

Speer Fysiotherapie heeft alle 5 complementaire onderdelen om spier-pees klachten effectief te kunnen behandelen:

 • Kennis van de oorzaken van spier-pees klachten die het gevolg zijn van het verminderd functioneren van de spier-pees

 • Echografie verscherpt onze fysiotherapeutische diagnose, hiermee bepalen wij het type en de ernst van het letsel en kunnen dan vervolgens starten met de meest optimale behandeling. Tegelijkertijd vergroten wij ook de therapietrouw doordat jij als  patiënt meer inzicht in jou klachten krijgt

 • Leefstijlinterventies bij spier- en peesblessures
  Spier- en peesblessures zijn veelvoorkomend bij sporters en niet-sporters. Het vergt vaak een langdurig herstel. Van veel spier- en peesblessures zijn de risicofactoren bekend en daarvan zijn meerdere leefstijlgerelateerd. Naast de leefstijlgebonden risicofactoren kennen we ook herstelbelemmerende en herstelbevorderende factoren. Van deze factoren die het herstel kunnen vertragen of bespoedigen hebben er ook meerdere een directe relatie met leefstijl. Denk daarbij aan het voorbeeld van hoe voeding, slaap en beweging invloed hebben op het herstel van spier- en peesblessures.

 • Evidence based oefenprogramma waarmee we de spieren en pezen kunnen versterken. Dit is bijzonder effectief in de behandeling van spier-pees klachten en heeft zijn effect bewezen.

 • Dry Needling
  Benutten wij om eventuele Triggerpoints te behandelen. Triggerpoints zijn verkrampingen in een spier die pijn, maar ook bewegingsbeperkingen van een gewricht kunnen geven. Het lichaam bouwt triggerpoints willekeurig maar ook onwillekeurig op. Triggerpoints hebben in sommige gevallen een uitstralingsgebied, hierdoor worden klachten in een andere gebied ervaren dan waar de betrokken spier zich bevindt. Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van triggerpoints.

 

 

Echografie

Met echografie, of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound), kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat: Dit wil zeggen van pezen, spieren, banden, slijmbeursen, botten en gewrichten. Met Echografie zijn we bij SPEER Fysiotherapie in staat diverse aandoeningen in beeld te brengen. Onder meer irritaties van pezen; zoals afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Ook een hielspoor of een slijmbeursontsteking kan met behulp van echografie zichtbaar worden gemaakt.

 Door echografisch onderzoek is het mogelijk de juiste diagnose te stellen en u de behandeling te geven die daarbij hoort. Eventueel kunnen we u doorverwijzen naar de huisarts of specialist. Als u bij ons in behandeling komt, kunnen we tijdens het behandeltraject het herstel volgen door tijdens deze periode af en toe echografisch onderzoek te doen.

 
Wat heeft echografie te bieden?

Echografie is een uitstekend middel om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Het onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel voor de patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Bij een echografisch onderzoek zien we onmiddellijk de dynamische beelden, dit in tegenstelling tot röntgenopnames en MRI welke slechts statische beelden opleveren. Tijdens een echodiagnostisch onderzoek kan de patiënt actief participeren door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe of afnemen. We kunnen dan direct een relatie leggen tussen de klacht en de beelden.

Welke diagnoses kunnen gesteld worden?

 • Spieren  (scheuren, littekens, kalkneerslag)
 • Pezen  (scheuren, degeneratie, kalkneerslag)
 • Slijmbeurzen (ontstekingen, vochtcollectie, kalkneerslag)
 • Gewrichtsbanden (scheuren, verdikkingen)
 • Meniscus  (oppervlakkige scheuren, cystes)
 • Botten  (losse botfragmentjes, breukjes,  indeukingen,  groeischijven)
 • Zenuwen  (ligging in tunnels bijvoorbeeld bij de carpale tunnel)

 

Wat is de toegevoegde waarde van echografie?

Het gebruik van echografie bij SPEER Fysiotherapie heeft als doel visueel inzicht te krijgen in de vermeende pathologie van de patiënt. Hierdoor kan er sneller een diagnose worden gesteld en daarmee het meest juiste behandelbeleid worden gestart. Tijdens de behandelingen kan men met behulp van echografie regelmatig visuele feedback krijgen betreffende de ontwikkeling van de aandoening en het gevolgde beleid. Indien nodig kan het beleid tussentijds worden aangepast naar aanleiding van de in beeld gebrachte resultaten.

Aangesloten zorgverzekeraars

CZ/ OHRA/ Delta Lloyd/ OWM /Achmea/ Zilveren Kruis/DVZ/ OZF/ Interpolis/ FBTO/ AGIS/ Pro Life/ TakeCareNow/ Avero Achmea/ Neddasco/ IAK/ Aevitae/ Turien & Co Menzis/ AnderZorg /Multizorg VRZ/ ONVZ/ VVAA/ PNO/ OWM DSW/ DSW Zorgverzekeraar/ Stad Holland Zorgverzekeraar/ HollandZorg/ Energiek/ ASR/ De Amersfoortse Verzekeringen/ Ditzo Zorgverzekering VGZ/IZZ/ IZA/ Unive Zorg/ UMC

* Bel gerust als uw zorgverzekeraar er niet tussen staat.

Tarieven 2022

Intake na verwijzing van Huisarts of Specialist       

€ 52,95

Intake na verwijzing van Huisarts of Specialist aan huis

€ 62,95

Intake en screening bij Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie

€ 52,95

Zitting Fysiotherapie

€ 39,75

Zitting Fysiotherapie aan huis

€ 51,75

Zitting Manuele therapie

€ 50,75

Zitting Sportfysiotherapie

€ 50,75

Eenmalig Fysiotherapeutisch onderzoek op
aanvraag van Huisarts of Specialist

€ 64,95


Indien u aanvullend verzekerd bent bij een zorgverzekeraar, dan gelden de tarieven zoals SPEER Fysiotherapie deze heeft afgesloten met de zorgverzekeraar. Wij declareren dan rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. U kunt in uw polis nalezen welk bedrag uw zorgverzekeraar vergoed.

KvK nummer: 60727411
BTW-ID: NL002133012B41

Maak een afspraak bij Speer Fysiotherapie

Laat ons u bellen:

Bel zelf of stuur een Whatsapp naar:

Purmerend & Wormer: 0299607997

Openingstijden

Maandag 08.00 - 21.00
Dinsdag 08.00 - 21.00
Woensdag 08.00 - 21.00
Donderdag 08.00 - 21.00
Vrijdag 08.00 - 18.00
Zaterdag 09.00 - 13.00
Zondag Gesloten

 

Privacybeleid

Locaties

Locatie De Koog 
Kwadijkerkoogweg 14C, Purmerend

Locatie Kv Groen Geel
De Drie Morgen 2, Wormer


info@speerfysio.nl

Volg ons

keurmerk
keurmerk