Kinesio taping, Dry Needling & Bindweefselbehandeling

 

Kinesio Taping komt van oorspong uit Japan. Het verschil tussen de gewone sporttape en de Kinesio Tape ligt in het feit dat de Kinesio Tape rekbaar is tot 140 % van de oorspronkelijke lengte. Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, wat leidt tot drukverhoging. Bij Kinesio taling is dat juist gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging. De tape activeert het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen.

Voordelen van Kinesio Taping: 

 • Pijndemping

 • Geeft steun aan spieren en gewrichten

 • Verwijdert oedeem (vochtophopingen)

 • Corrigeert gewrichten en weefsel

 

Voordeel van Kinesio taping is dat de tape dagen kan blijven zitten. Hierdoor vindt het herstel 24 uur per dag plaats. Vaak kan er zelfs worden doorgetraind. Verder heeft de tape ongeveer de dikte en gewicht van de huid, is hypoallergeen, ademend en bezit geen contra-indicaties voor het gebruik.


Bij welke klachten kan je Kinesio Taping toepassen?

Kinesio taping is zeer effectief bij overbelasting, zoals achillespeesklachten, schouderklachten, rugklachten, een tennisarm enz. Ook verstuikingen en kneuzingen genezen sneller met Kinesio Tape. Deze vorm van tapen kan op verschillende manieren in de sportverzorging worden toegepast.

 

Het is goed toepasbaar bij o.a:

 • Verstuiking / kneuzing 

 • Lokale vochtophoping / zwelling

 • Spier- en peesletsel

 • Littekenbehandeling

Bij deze methode wordt er gebruik gemaakt van acupunctuurnaalden, waarmee zogeheten ‘spierknopen’ effectief en snel kunnen worden behandeld. Het inzetten van dry needling naast andere behandelmethoden kan het herstelproces versnellen. 

 

Dry Needling

Wat is dry needling?

Dry needling wordt vaak ingezet bij (langer bestaande) spierklachten. Door het aanprikken van spieren door middel van een speciale techniek kan de spier snel en langdurig ontspannen raken.

Wat doet de fysiotherapeut?

Aan de hand van de intake, bestaande uit een vraaggesprek en onderzoek, wordt gekeken waar de klachten vandaan komen. Als de klachten voortkomen uit een actief triggerpoint, kan dry needling als behandelmethode worden ingezet.

De behandeling is er op gericht om de triggerpoints te deactiveren. Door de spier aan te prikken kan deze ontspannen. Bij langer aanwezige klachten kunnen meerdere naalden of plaatsen aangeprikt worden. 

Het inbrengen van een naald wordt bijna niet gevoeld. Als het juiste triggerpoint wordt aangeprikt zal deze kort samen spannen, wat krampend aanvoelt. Vervolgens ontspant de spier vrijwel direct. Na de behandeling kan het behandelde gebied vermoeid, stijf of beurs aanvoelen.

 Triggerpoints

Triggerpoint zijn verkrampingen in een spier die pijn, maar ook bewegingsbeperkingen van een gewricht kunnen geven. Het lichaam bouwt triggerpoints willekeurig maar ook onwillekeurig op. Triggerpoints hebben in sommige gevallen een uitstralingsgebied, hierdoor worden klachten in een andere gebied ervaren dan waar de betrokken spier zich bevindt. Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van triggerpoints:

 • Acuut, bijvoorbeeld door een verkeerde beweging of ongeluk
 • Chronisch: door een langdurig verkeerde houding
 • Langdurige overbelasting van bijvoorbeeld arm, schouder en/of nek bij computergebruik (RSI, CANS)
 • Overbelasting /blessures bij sporters
 • Beschadiging van weefsel zoals bij een meniscus-letsel of een hernia
 • Langdurige afwezigheid van beweging, bijvoorbeeld door gips
 • Psychologische factoren zoals stress en depressie
 • Voetafwijkingen of verschillen in beenlengte, bijvoorbeeld ontstaan na een botbreuk of operatie
 • Slaaptekort
 • Te strakke kleding of het verkeerd dragen van een rugzak

Actieve triggerpoints uiten zich in: 

 • Pijn/stijfheid in een spier
 • Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten
 • Verminderde kracht in de betrokken spier(en)
 • Pijnontwijkend gedrag: je gaat ‘anders’ bewegen
 • Tintelingen in arm/been, hoofdpijn, duizeligheid

 

Bindweefsel Behandeling

FAT-Tool 

Met het Fasciale Abrasion Technique (FAT) instrument is het mogelijk om snel en effectief resultaat te bereiken. De spanning van het bindweefsel normaliseert en de kwaliteit van bewegen verbeterd. Vakkundig gebruik van de FAT-tool zorgt ervoor dat hardnekkige restricties en weefselstijfheid behandeld kunnen worden, waardoor er voor de patiënt snel een vermindering van klachten optreed.

Fascial Abrasion Technique 

Deze techniek richt zich specifiek op de fascie (spieromhulsel) die om en tussen het spierweefsel ligt. Spanning in de fascie kan de bewegingsvrijheid en kwaliteit van bewegen negatief beïnvloeden.  Met de speciale gepatenteerde Fascial Abrasion Technique Tool of FAT-tool is het mogelijk om snel en effectief resultaat te bereiken, zodat de spanning van het spieromhulsel normaliseert en de kwaliteit van bewegen verbeterd.

Bindweefsel verklevingen veroorzaakt door litteken vorming en/of langdurige bewegingsbeperkingen kunnen uitermate goed behandeld worden met behulp van de FAT-tool.

De FAT-tool

Het revolutionaire ontwerp van de FAT-tool kenmerkt zich vooral door de verschillende behandelingsoppervlakten en randen waardoor het een alles-in-een hulpmiddel is. Bovendien wordt de release van de weefselspanning verbeterd met het unieke, gepatenteerde oppervlak van het materiaal waardoor er een superieure grip op de fascie is, maar met minder directe druk op de oppervlakte van de huid, waardoor blauwe plekken en beursheid wordt voorkomen.

Aangesloten zorgverzekeraars

CZ/ OHRA/ Delta Lloyd/ OWM /Achmea/ Zilveren Kruis/DVZ/ OZF/ Interpolis/ FBTO/ AGIS/ Pro Life/ TakeCareNow/ Avero Achmea/ Neddasco/ IAK/ Aevitae/ Turien & Co Menzis/ AnderZorg /Multizorg VRZ/ ONVZ/ VVAA/ PNO/ OWM DSW/ DSW Zorgverzekeraar/ Stad Holland Zorgverzekeraar/ HollandZorg/ Energiek/ ASR/ De Amersfoortse Verzekeringen/ Ditzo Zorgverzekering VGZ/IZZ/ IZA/ Unive Zorg/ UMC

* Bel gerust als uw zorgverzekeraar er niet tussen staat.

Tarieven 2022

Intake na verwijzing van Huisarts of Specialist       

€ 52,95

Intake na verwijzing van Huisarts of Specialist aan huis

€ 62,95

Intake en screening bij Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie

€ 52,95

Zitting Fysiotherapie

€ 39,75

Zitting Fysiotherapie aan huis

€ 51,75

Zitting Manuele therapie

€ 50,75

Zitting Sportfysiotherapie

€ 50,75

Eenmalig Fysiotherapeutisch onderzoek op
aanvraag van Huisarts of Specialist

€ 64,95


Indien u aanvullend verzekerd bent bij een zorgverzekeraar, dan gelden de tarieven zoals SPEER Fysiotherapie deze heeft afgesloten met de zorgverzekeraar. Wij declareren dan rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. U kunt in uw polis nalezen welk bedrag uw zorgverzekeraar vergoed.

KvK nummer: 60727411
BTW-ID: NL002133012B41

Maak een afspraak bij Speer Fysiotherapie

Laat ons u bellen:

Bel zelf of stuur een Whatsapp naar:

Purmerend & Wormer: 0299607997

Openingstijden

Maandag 08.00 - 21.00
Dinsdag 08.00 - 21.00
Woensdag 08.00 - 21.00
Donderdag 08.00 - 21.00
Vrijdag 08.00 - 18.00
Zaterdag 09.00 - 13.00
Zondag Gesloten

 

Privacybeleid

Locaties

Locatie De Koog 
Kwadijkerkoogweg 14C, Purmerend

Locatie Kv Groen Geel
De Drie Morgen 2, Wormer


info@speerfysio.nl

Volg ons

keurmerk
keurmerk