Fysiotherapie en specialisaties

De fysiotherapeut is dé deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. Hij behandelt mensen die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Nederland kent ongeveer 16.000 fysiotherapeuten die werkzaam zijn in zelfstandige praktijken, gezondheidscentra, ziekenhuizen, revalidatiecentra, verpleeghuizen en, steeds vaker, op de bedrijfsvloer. 

SPEER Fysiotherapie is gevestigd in Purmerend en heeft een eigen praktijk. 

Voor wie is fysiotherapie

Fysiotherapie is er als je niet goed kunt bewegen, als je niet durft te bewegen. Als je meer moet bewegen, als je moeite hebt met bewegen. Fysiotherapie is er voor iedereen. Van klein tot groot. Van jong tot oud.

Bij Fysiotherapie behandelen we individuele op individuele basis met optimale aandacht voor onze cliënten. Naast de behandeling, die onder meer kan bestaan uit oefentherapie en massagetherapie, kunnen we onze deskundigheid ook preventief inzetten bijvoorbeeld: het adviseren of begeleiden bij het voorkomen van uw klachten.

Doel van fysiotherapie

De fysiotherapie behandeling kan verschillende doeleinden hebben. Verbeteren van het bewegend functioneren, het in stand houden ervan en het voorkomen van nieuwe klachten. Ook begeleiden wij mensen om met een beperking te leren leven en te helpen om bijvoorbeeld weer aan het werk te gaan of op aangepast niveau te kunnen sporten. De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar de preventieve gezondheidszorg. Fysiotherapie speelt een belangrijke rol in het voorkomen van ziekten en klachten. Daarnaast baseren we fysiotherapie zoveel mogelijk op wetenschappelijke inzichten en vertalen we die kennis naar behandelingen in de praktijk.

Innovatie binnen de Fysiotherapie

Wij maken onder andere gebruik van het Fitlights systeem. Met dit systeem zijn wij is staat om het revalidatie traject effectief en leuk te maken, hierdoor zal het herstel worden bevorderd. Het kan zowel in het begin van de revalidatie gebruikt worden (waarin je traint op stabiliteit / coördinatie) en tevens in de late fase van revalidatie (explosieve kracht / snelheid). Het is dus zeer toepasbaar binnen de fysiotherapie / hersteltraining van een patiënt. Daarnaast is het een leuke en afwisselende manier om met een patiënt te trainen.
- Fitlights


Sinds 2006 heeft u geen verwijzing meer voor fysiotherapie. U kan natuurlijk eerst uw huisarts raadplegen, maar u kunt ook rechtstreeks contact met SPEER fysiotherapie te Purmerend opnemen om op korte termijn behandeld te worden aan uw klachten.

Mocht u onverhoopt een andere verwachting hebben gehad van de fysiotherapeutische behandeling neem dan contact op met uw behandelend Fysiotherapeut. Uw Fysiotherapeut is aangesloten bij het Keurmerk Fysiotherapie en maakt daardoor gebruikt van het volgende formulier voor eventuele klachten.

Binnen de praktijk zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van verschillende aandoeningen, van spierproblemen tot gecompliceerde botbreuken.

Onze specialisaties

Door de Sport-fysiotherapeutische kennis zijn wij als geen ander instaat te begeleiden tijdens het revalidatie proces. Het VU Medisch Centrum heeft SPEER Fysiotherapie gevraagd om deel te nemen in het Trauma-Netwerk. De deelnemende praktijken zijn zorgvuldig uitgekozen op kwaliteit, kennis en kunde. SPEER Fysiotherapie Purmerend is dan ook trots hiervan deel uit te mogen maken.

Onze specialisaties zijn dan ook zeer ruim.

 Enkele voorbeelden zijn:

 • Na een meniscus operatie

 • Na een voorste of achterste kruisband operatie

 • Na een plaatsing van een nieuwe heup of knie

 • Na een operatief herstel van spierscheuren en botbreuken

 • Bij een Tennis / golfers elleboog

 • Na spierverrekkingen

 • Na een spierscheur

 • Na enkeltrauma

 • Bij complexe botbreuken

 • Na een complexe operatie

 • Na een schouder operatie

 • Bij klachten van de schouder

 • Bij klachten aan de wervelkolom

 • Preventieve trainingen voor sporters

 • Kinesio taping

Staat uw klacht hier niet bij? Neem gerust contact met ons op. 

Aangesloten zorgverzekeraars

CZ/ OHRA/ Delta Lloyd/ OWM /Achmea/ Zilveren Kruis/DVZ/ OZF/ Interpolis/ FBTO/ AGIS/ Pro Life/ TakeCareNow/ Avero Achmea/ Neddasco/ IAK/ Aevitae/ Turien & Co Menzis/ AnderZorg /Multizorg VRZ/ ONVZ/ VVAA/ PNO/ OWM DSW/ DSW Zorgverzekeraar/ Stad Holland Zorgverzekeraar/ HollandZorg/ Energiek/ ASR/ De Amersfoortse Verzekeringen/ Ditzo Zorgverzekering VGZ/IZZ/ IZA/ Unive Zorg/ UMC

* Bel gerust als uw zorgverzekeraar er niet tussen staat.

Tarieven 2022

Intake na verwijzing van Huisarts of Specialist       

€ 52,95

Intake na verwijzing van Huisarts of Specialist aan huis

€ 62,95

Intake en screening bij Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie

€ 52,95

Zitting Fysiotherapie

€ 39,75

Zitting Fysiotherapie aan huis

€ 51,75

Zitting Manuele therapie

€ 50,75

Zitting Sportfysiotherapie

€ 50,75

Eenmalig Fysiotherapeutisch onderzoek op
aanvraag van Huisarts of Specialist

€ 64,95


Indien u aanvullend verzekerd bent bij een zorgverzekeraar, dan gelden de tarieven zoals SPEER Fysiotherapie deze heeft afgesloten met de zorgverzekeraar. Wij declareren dan rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. U kunt in uw polis nalezen welk bedrag uw zorgverzekeraar vergoed.

KvK nummer: 60727411
BTW-ID: NL002133012B41

Maak een afspraak bij Speer Fysiotherapie

Laat ons u bellen:

Bel zelf of stuur een Whatsapp naar:

Purmerend & Wormer: 0299607997

Openingstijden

Maandag 08.00 - 21.00
Dinsdag 08.00 - 21.00
Woensdag 08.00 - 21.00
Donderdag 08.00 - 21.00
Vrijdag 08.00 - 18.00
Zaterdag 09.00 - 13.00
Zondag Gesloten

 

Privacybeleid

Locaties

Locatie De Koog 
Kwadijkerkoogweg 14C, Purmerend

Locatie Kv Groen Geel
De Drie Morgen 2, Wormer


info@speerfysio.nl

Volg ons

keurmerk
keurmerk